Location 
Houston, TX

Size 
1,150,000 SF

Flexing from Horizontal to Vertical

The client sought to increase innovation and strengthen their presence in Houston’s Energy Corridor.
Their new workplace would be located in two buildings, and the program included office space, collaboration areas, conference rooms, a kitchen, servery and a dining facility. 

PDR worked with the organization to define a vision for their future workplace and minimize the hierarchical structures.  We created a flexible work environment that fosters knowledge sharing and innovation. The concepts reflect the business foundation:  exploration and discovery.  The design combines timeless architecture with flexible planning methods and purposeful technology.  The use of color, rhythm, and texture creates a workplace that ignites excitement about new ways of working.  The element of discovery - in subtle details or “gems”- is a nod to the innovation in the workplace.

Signage, wayfinding, and environmental graphics are integrated within the larger design.  For the first time, the organization’s workplace is a strategic asset. PDR developed a change management plan to strengthen morale and optimize productivity during the move. The plan engaged all employees from early project development to post move.  The client now has a new workplace that is optimal for their culture, workforce and business.  

 

Related Projects