PDR Completes EIG Office in Houston

With a singular focus on becoming the preeminent provider of institutional capital to the global energy sector, EIG Global Energy Partners called upon PDR to transform EIG’s Houston workplace into a space that represents the value and success of the company’s services.

Through an office relocation and expansion, the PDR design team improved EIG’s presence from the public corridor and visitor experience, provided better lighting including more natural light, incorporated wider paths for improved circulation, and introduced all new furniture and furnishings while maintaining and enhancing its existing culture.  

With dark wood and neutral palette, the PDR design team created a modern approach to the traditional design found in other EIG offices – Timeless, High Quality, and Functional.

The doors and office fronts incorporate a dark stained Ovangkol veneer and bronze inlay. The sidelites are tall, narrow and deep to provide visual privacy while allowing natural light to pass through to the interior spaces. The War Room, a multifunctional and technology-enabled conference room with videoconferencing, is centrally located between the executive area and coffee bar. The lunchroom has a large table to allow the employees to gather in a family-style atmosphere.