WIN Awards 2016

PDR’s submission to World Interior News (WIN) Awards 2016 in the Workspace Interiors Greater Than 10,000SQM category, made the long list. 

Rapid growth spurred our client to consider an office expansion while newly vacated space higher up within the same building provided the opportunity for contiguous floors. The challenge was to take their workplace to the next level in terms of efficiency, collaboration and aesthetics. The nearly 200k sqft buildout, completed in January 2015, needed to build on their existing culture, move the workplace toward a more open and connected arrangement, and support a very agile workforce.

Addressing the need for a more open, connected arrangement, we developed a “Collaborative Core” on every floor incorporating a break room, phone rooms, two huddle rooms, a copy-print center, and a new open stair connecting all eight floors. The “Collaborative Core” brings together a variety of functions that draw employees together, fostering impromptu conversations and community. This space is the heart of the office, and reflects the corporate culture.

Offices are oriented toward workstations, allowing everyone access to natural daylight. Neighborhoods, created through a rhythm of open and closed work areas, connect teams. Automated roller shades maximize the daylight, opening up the workplace. Existing building geometry and column grids created the opportunity for all corners to become meeting spaces, producing consistency on each floor.

The color palette and materials were selected to create a timeless, minimal aesthetic. With limited flexibility in the ceiling height, finishes and materials move from floor to wall and onto the ceiling, pushing and pulling in shallow planes to form the illusion of expanded spaces. Stainless steel, matte back-painted glass, and dark gray-stained walnut paneling on the walls and ceiling in the elevator lobbies set the tone of the space. This tone, joined with the efficiency and connectivity of the space, creates a dynamic workplace that reflects the client’s culture and goals. 

160322 PDR WIN Awards Submission_Page_10.jpg